Niño-Becerra: "La Xina guanyarà els Estats Units si el conflicte s'allarga"
Al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge, l'economista Santiago Niño-Becerra fa la versió prèmium de la seva master class. Aquesta setmana, analitza l'estratègia d'aïllar la Xina i pressionar Europa que segueix el president Donald Trump, i també valora qüestions com la sobrequalificació que tenen un terç dels treballadors de l'estat espanyol o la decisió de l'empresa Samsung que alguns empleats de la seva seu a Corea puguin treballar fins a 64 hores setmanals. A "La cara i la creu d'emprendre", analitzem les emocions dels emprenedors amb Gabriela Jiménez, d'AtG Therapeutics, i Rosa Cardenas, de CaixaBank DayOne. A "Innovation to impact", amb Roger Sendra i Pedro Serrano, veiem com les empreses seleccionen i convencen el talent per integrar-lo a les seves plantilles.
--------
56:49
Un clip de "Jo mai mai" arriba als 16 milions de reproduccions: el fenomen juvenil que no s'atura
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte entrevista diversos membres de l'equip de la sèrie "Jo mai mai", que triomfa a la plataforma 3Cat, amb més d'un milió de reproduccions. Uri Garcia, el director, i dos dels seus protagonistes, l'Aleix Otem i la Berta Rabascall, parlen de l'èxit de la sèrie i del paper que tenen les xarxes socials a l'hora de difondre productes com aquest, i passen el nostre test digital. A la secció "Àgora digital", amb Ricard Calvo, cap d'Innovació per a Assegurances d'NTT Data, ens fixem en com la intel·ligència artificial està transformant el sector de les assegurances i descobrim què són les anomenades assegurança invisible, assegurança predictiva... i assegurança infinita. Acabem el programa amb la secció "Tech talks", en què Isabel Bellot Matas, directora de Transformació Digital a Grant Thornton Espanya, ens explica com potenciar el talent femení en l'àmbit de la tecnologia.
--------
1:00:04
Sala i Martín: "No confio en la IA, t'enganyarà moltes vegades perquè no pensa"
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge entrevista l'economista Xavier Sala i Martín, que presenta el seu darrer llibre, "Entre el paradís i l'apocalipsi: L'economia de la intel·ligència artificial", en què analitza com va sorgir aquesta tecnologia i quina influència té, i pot tenir en el futur, en àmbits econòmics, laborals o socials. Sala i Martín alerta de l'excés de confiança que molta gent té en la IA, i adverteix que no és ni intel·ligent ni pensa, sinó que es tracta d'un model estadístic predictiu i que, per tant, pot transmetre molts errors. L'economista també insisteix que cal fomentar molt l'esperit crític cap a aquesta tecnologia per extreure'n la part més útil. Jordi Pi i Ricard Castellet ens parlen de la importància de l'ètica en la IA. I descobrim el programa de mentoria de Barcelona Activa amb l'exemple de Reveal Genomics, que desenvolupa models predictius contra el càncer.
--------
53:04
Ganyet: "Amazon fa enginyeria fiscal per evitar pagar impostos"
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, ofereix dissabte la secció "Master class", de l'expert en tecnologia Josep Maria Ganyet, que analitza la vida i obra de Jeff Bezos, el fundador i propietari de la plataforma de distribució en línia Amazon. Ganyet parla de les llums i les ombres de la biografia d'aquest magnat i també de com funciona Amazon, per exemple, a l'hora de fer enginyeria fiscal i eludir el pagament d'impostos. També parlem amb el creador de la foodtech Heura, Marc Coloma, i de la seva aposta exitosa per produir aliments a partir de proteïnes vegetals. I acabem el programa parlant de transició energètica a la secció "La revolució dels edificis", amb Marc Romera, i de quina responsabilitat tenen les institucions públiques i els ciutadans a l'hora d'adoptar o no les energies renovables.
--------
53:17
Carles Rexach: "El progrés m'està matant"
Entrevista a l'exfutbolista i exentrenador del Futbol Club Barcelona Carles Rexach, amb qui parlem de com tecnologies com el VAR estan revolucionant el futbol. En relació al VAR, justament, Rexach reconeix que li sembla bé, però creu que s'ha d'acabar d'afinar. Rexach diu que és poc amant de la tecnologia, que no està gens interessat en la IA i que quan feia tàndem amb Johan Cruyff a la banqueta del Barça no usava cap programa informàtic per recollir dades dels futbolistes. A més a més, argumenta per què creu que l'enorme quantitat de dades i de paràmetres físics i sensorials sobre els futbolistes que ofereix avui la tecnologia no són gaire útils o fins i tot són contraproduents. Santiago Niño-Becerra analitza els efectes dels aranzels imposats pels Estats Units, especialment sota la presidència de Trump, i com afectaran diferents regions, com la Unió Europea i la Xina. Acabem amb Albert Pla, de Sanofi, que ens explica com la IA ajuda a combatre malalties com l'esclerosi múltiple.
Xantal Llavina i el seu equip de col·laboradors fan la revolució descobrint-nos tots els vessants de la innovació, la creativitat i la competitivitat de la mà d'empreses digitals i d'emprenedors.