Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Escucha Foc a Terra en la aplicación
Escucha Foc a Terra en la aplicación
(3.247)(171.489)
Favoritos
Despertador
Sleep timer
Favoritos
Despertador
Sleep timer

Foc a Terra

Podcast Foc a Terra
Podcast Foc a Terra

Foc a Terra

Àlex R. Bacardit i Marc Collado
Guardar
Un podcast de minories, per al gran públic, que t'acostarà — en català — a la tecnologia tal com raja. Ver más
Un podcast de minories, per al gran públic, que t'acostarà — en català — a la tecnologia tal com raja. Ver más

Episodios disponibles

5 de 76
 • Superilles desertes
  Com pot ser que ens plantegem reptes com portar una missió tripulada a Mart i, en canvi, per elegir els nostres representants encara posem una papereta en una capsa cada quatre anys?Notes de l'episodi:Si funciona pels usuaris extrems, funcionarà per la mitjana i els més casuals. Pensem que un bon patró a l'hora de crear productes és el de dissenyar pels extrems — així ens ho demostrà OXO amb els seus estris de cuina.Diferenciem entre els sistemes de e-voting i i-voting. Un exemple paradigmàtic del primer serien les eleccions de l'Índia — que durant un mes van cridar més de 900 milions de persones a les "urnes" i van mobilitzar 2.3 milions d'interventors. Un exemple del segon el trobem a Estònia — on ja el dia d'avui, més d'un 40% de la població vota per Internet.
  5/6/2023
  41:23
 • Unicorns de dues tardes
  Desenvolupar i portar segons quines idees al mercat podia arribar a costar un ull de la cara — en capital i recursos humans. Malgrat això, amb de l'arribada de ChatGPT alguns d'aquests productes tenen el potencial de replicar-se en "un parell de tardes". És el cas dels dos exemples que et portem en aquesta nova edició del pim, pam, pim, pam.Notes de l'episodi:No tenim clar si el cercador d'esmorzars de forquilla veurà la llum algun dia. Mentrestant et destaquem tres restaurants per començar bé el dia: Cal Boter, La Pubilla, i Can Vilaró.Més de deu anys i quasi quaranta milions d'euros d'inversió després, Blinkist ha estat recentment adquirida per una sospitosa "quantitat no desvetllada". T'expliquem com pensem que la podem, no només replicar, sinó millorar en unes poques tardes.Revisar i firmar molts contractes és el pa de cada dia de l'Àlex. Per estalviar temps, anar al gra, i assegurar que no li colin cap gol, ens proposa un producte que té el potencial per donar-te superpoders legals i convertir-te en un advocat cap a peus.
  29/5/2023
  35:28
 • CunyatGPT
  Aquí tenim el primigeni de TotGPT. Un episodi on explorem els límits d'aquesta tecnologia, les potencials amenaces, i per què, la major part de les vegades, la resposta correcta és simplement un humil "no ho sé".Notes de l'episodi:Abracem els consells de l'audiència i fem una crida a potencials candidats per fer més divers i polèmic el pòdcast. Així doncs, si et consideres una personalitat diversa i polèmica, no dubtis a escriure'ns.Si per algun motiu et vas perdre el Google I/O, aquest vídeo de deu minuts t'estalviarà un parell d'hores i et posarà al dia en termes de telèfons plegables que no importen a ningú i l'adhesió d'intel·ligència artificial a tots els seus productes.Preguntem a ChatGPT per Foc a Terra. No content amb respondre amb una pila de contingut inventat, a més a més, hi posa més pa que formatge i ens sorprèn amb perles com que entre els seus hosts compta amb celebritats locals com Albert Om o Toni Clapés.Aprofitem per fer una mica d'autopromoció, ja que Foc a Terra s'ha convertit en el primer pòdcast en llengua catalana que apareix a la primera posició dels programes destacats per Apple a Espanya.
  22/5/2023
  36:30
 • Si no funciona, no ho toquis
  Un episodi que havíem de parlar de ChatGPT desemboca en una tangent on et convidem a fer menys. Una reflexió sobre el treball asíncron i les males pràctiques en que la cultura de la immediatesa ha transformat a la societat.Notes de l'episodi:Aquest és el fil de Twitter on l'Àlex introdueix al concepte del "telèfon de casa" que només pots atendre quan hi ets present.Aprofitem per fer una mica d'autopromoció, ja que Foc a Terra s'ha convertit en el primer pòdcast en llengua catalana que apareix a la primera posició dels programes destacats per Apple a Espanya.
  15/5/2023
  24:15
 • Els americans no mengen castanyes
  En un episodi poc convencional, el Marc entrevista l'Àlex per relatar les seves aventures per les Amèriques. Un viatge que ens porta més enllà per parlar del seu passat, emprenedoria, contrasts en la societat occidental i bones pràctiques per trobar el teu lloc a la vida.Notes de l’episodi:The Subtle Art of Not Giving a F*ck és el llibre que relata la idea que tenim una quantitat limitada d'amor (o F*cks) que donar al món i que a les nostres mans està el com repartir-lo.Hem rescatat el track de Strava de la primera cursa a la que el Marc fa referència. Fou la mitja marató de Sant Cugat del 2012 i l’acabà en menys d’una hora i mitja.Ens agrada la idea que l'arquitectura d'una societat cristal·litza i captura la seva època daurada. Malgrat que als Estats Units es van construir els edificis més avantguardistes dels seixanta, avui dia, l'esplendor arquitectònica està tenint lloc a l'Est.
  8/5/2023
  39:32

Más podcasts de Economía y empresa

Acerca de Foc a Terra

Un podcast de minories, per al gran públic, que t'acostarà — en català — a la tecnologia tal com raja.
Sitio web del podcast

Escucha Foc a Terra, ¿A poco Sí? y muchas más emisoras de todo el mundo con la aplicación de radio.es

Foc a Terra

Foc a Terra

Descarga la aplicación gratis y escucha la radio como nunca antes.

Tienda de Google PlayApp Store