La gastronomia catalana treballa amb força per no quedar-se enrere en innovació. Anem al Clúster Food Retail de Catalunya i parlem d'innovació i territori. També ens atansem fins a la Fira Orígens d'Olot per saber quina és la millor botifarra catalana d'aquest 2025 i per descobrir el projecte Minva.
--------
1:05:00
--------
1:05:00
L'oli nou ha arribat!
El mes de novembre, abans de les festes de Nadal, arriba el vi novell i l'or de la terra. L'oli d'oliva verge extra brolla amb tot el seu verd intens dels molins de Catalunya. I aquest cap de setmana a la plaça Catalunya s'hi celebra el Mercat de l'oli nou. Un lloc per fer cultura de l'oli, aprendre a diferenciar els olis, conèixer les diferents varietats i un munt d'activitats. A "La fonda" ens hem avançat i hem convidat artesans de l'oli de diferents indrets de Catalunya perquè ens expliquin les seves característiques.
--------
1:01:57
--------
1:01:57
Grandmas Cooking Barcelona. La cuina de les àvies
Visitem el col·lectiu Grandmas Cooking Barcelona, que ens parla de la cuina de l'àvia amb la Verònica Baena, la Núria Isanda i la Montse Rusinés. Posar-se a cuinar és molt més que fer plats. És diversió, és aprendre, és ensenyar, és socialitzar, és defensar, és promoure, és recordar, i un munt d'adjectius més, que fan de l'acte de cuinar un estil de viure la vida.
--------
1:05:05
--------
1:05:05
Grandmas Cooking Barcelona. La cuina de les àvies
Visitem el col·lectiu Grandmas Cooking Barcelona, que ens parla de la cuina de l'àvia amb la Verònica Baena, la Núria Isanda i la Montse Rusinés. Posar-se a cuinar és molt més que fer plats. És diversió, és aprendre, és ensenyar, és socialitzar, és defensar, és promoure, és recordar, i un munt d'adjectius més, que fan de l'acte de cuinar un estil de viure la vida.
--------
1:05:06
--------
1:05:06
El Hogar Gallego. 50 anys d'història de la cuina del peix a Calella
Amb El Hogar Gallego encetem una simfonia de restaurants amb medalla de plata i or. Aquells que ja porten 25 o 50 anys a l'esquena. En un moment on molts restaurants de nova obertura no arriben als tres anys, volem conèixer la història i els fogons d'aquests restaurants que les han vist de tots colors, i que mantenen una cuina viva i amb personalitat. També parlem amb en Joan Bernat, un mexicà d'origen català que ha decidit tornar-se cuiner als 50 anys, l'Òscar Gómez ens porta el restaurant Fontané a la guia de "La fonda", l'Ignasi Camps passa pel "Bocatto di cardinale" i l'Hernan, de la Braseria de Muntanyola, ens porta una nova classe de brases.