Els esmorzars de forquilla no són només un costum de cap de setmana per a ciclistes i motoristes que recorren Catalunya i s'entaulen per menjar un pa amb tomàquet i botifarra. L'escriptor Jaume Fàbrega sosté que en els restaurants i bars on s'hi fa aquest tipus de cuina és on encara podem trobar plats de la cuina catalana que estan en perill d'extinció. Anem fins a Sant Fruitós de Bages per visitar Cal Pitu, una institució de la comarca on les cassoles són les reines de la casa. Fa pocs mesos, la família Balaguer de Barcelona ha tornat de fer la volta al món. Sabrem quina és la cuina que els ha enamorat? Quins són els plats que no tornaran a menjar mai més. Una conversa interessant que va més enllà de la vesant gastronòmica.
--------
1:07:19
L'Albera dinàmica
Un territori, vinyes, pagesia i viticultors joves, ganes d'emprendre i, sobretot, ganes de ser feliç, de fer una feina que t'enamori i defensar un territori. Això és el que fan Dido Voorma de Vinyes Tortuga, Gabriel Castelló de Castelló-Murphy, Bàrbara Magugliani i Joan Carles Torres de La Gutina, Roger Viusà de Roger Viusà Vinyataire, Jordi Esteve del Celler Rim i Clara Isamat, sommelier. Amb tota aquesta colla anem fins a Rabós d'Empordà perquè ens expliquin una altra manera de fer vi d'una forma més natural, amb la mínima intervenció, tal com es diu ara. Somnis fets realitat.
--------
54:17
Cuinar en un refugi d'alta muntanya
L'excursionisme i la gastronomia van sovint de la mà. Com també passar unes nits en un refugi d'alta muntanya. Anem fins a Rasos de Peguera, al Berguedà, per saber com es cuina en un refugi. Coneixem la història de Lídia Molano i Xevi Generó, una parella que ho va deixar tot per viure una nova experiència i compartir casa seva amb excursionistes.
--------
1:00:21
Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones
Les pastisseries de Catalunya fa setmanes que treballen, sense parar, per fer les mones més creatives, però també les tradicionals i els ous més espectaculars. Per això anem a veure en Lluís Costa, a Vallflorida Xocolaters, perquè ens parli de xocolata i mones. Quines són les que tallen el bacallà aquest any?
--------
54:47
Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills
L'any 1947 Josep Camps i Pepita Franquesa van obrir l'Hostal Colomí, un petit hostal al cor de Santa Coloma de Queralt. Ho van fer amb les seves filles, la Rosita i la Nati. Després s'hi va afegir en Pep, el fill de la Rosita. Més de 70 anys cuinant cuina catalana tradicional. En Pep segueix aquest llegat d'història i respecte a la cuina i al producte.