El Hogar Gallego. 50 anys d'història de la cuina del peix a Calella
Amb El Hogar Gallego encetem una simfonia de restaurants amb medalla de plata i or. Aquells que ja porten 25 o 50 anys a l'esquena. En un moment on molts restaurants de nova obertura no arriben als tres anys, volem conèixer la història i els fogons d'aquests restaurants que les han vist de tots colors, i que mantenen una cuina viva i amb personalitat. També parlem amb en Joan Bernat, un mexicà d'origen català que ha decidit tornar-se cuiner als 50 anys, l'Òscar Gómez ens porta el restaurant Fontané a la guia de "La fonda", l'Ignasi Camps passa pel "Bocatto di cardinale" i l'Hernan, de la Braseria de Muntanyola, ens porta una nova classe de brases.
--------
1:06:28
--------
1:06:28
Martina Puigvert, diàleg i cuina a la Garrotxa
Anem a Les Cols per parlar amb la cuinera, Martina Puigvert. Saber com pensa i com cuina en aquest establiment on el territori, la pagesia i l'entorn tenen tant a veure amb els seus plats. La cuinera Carlota Claver ens fa un plat de cuina catalana, descobrim un formatge català i passa pel "Bocatto di cardinale" el viticultor Jordi Esteve del celler Rim, i acabem amb una poesia dolça del Lluís Riera de la pastisseria Cacau d'Olot.
--------
1:03:10
--------
1:03:10
Llorenç Torrado
Recordem Llorenç Torrado, gastrònom i divulgador apassionat de la cuina catalana i company de la casa. Amb programes com "De boca a boca" a Catalunya Ràdio, o "Cuina de mercat" i llibres com "Mil anys de gastronomia catalana", Torrado va saber unir cuina, cultura i salut amb una mirada moderna i mediterrània. Un referent que ens inspira cada dia. Ho fem amb Carme Torrado, la seva germana, i una de les seves millors amistats, Núria Bàguena. També venen a "La fonda" el cuiner i conseller Jordi Àvila i Anne Cannan ens porta una nova dona del vi. El pagès Joan Carles Torres, de La Gutina, passa pel Bocatto di Cardinale. Laia Badal, de la Fundació Alícia, ens parla de productes del territori i Òscar Gómez ens porta el restaurant Tossal Gros de Prenafeta, a la Conca de Barberà.
--------
1:01:53
--------
1:01:53
Llorenç Torrado
Recordem Llorenç Torrado, gastrònom i divulgador apassionat de la cuina catalana i company de la casa. Amb programes com "De boca a boca" a Catalunya Ràdio, o "Cuina de mercat" i llibres com "Mil anys de gastronomia catalana", Torrado va saber unir cuina, cultura i salut amb una mirada moderna i mediterrània. Un referent que ens inspira cada dia. Ho fem amb Carme Torrado, la seva germana, i una de les seves millors amistats, Núria Bàguena. També venen a "La fonda" el cuiner i conseller Jordi Àvila i Anne Cannan ens porta una nova dona del vi. El pagès Joan Carles Torres, de La Gutina, passa pel Bocatto di Cardinale. Laia Badal, de la Fundació Alícia, ens parla de productes del territori i Òscar Gómez ens porta el restaurant Tossal Gros de Prenafeta, a la Conca de Barberà.
--------
1:01:46
--------
1:01:46
Vins lliures i pagesia compromesa
Anem a Rabós d'Empordà i a Cantonigròs perquè a tots dos indrets hi ha fires autèntiques. A Rabós, la Fira Contraban, i a Cantonigròs, un aplec per parlar de pagesia, territori, paisatge i cuina.