La gastronomia està plena d'accidents afortunats. Això ho sap molt bé l'inventor Antoni Campins, i ens ho explica des de Tuixent. Tot va començar a l'època covid quan va haver de deixar una producció de sake fermentant per tancar-se a casa. Les fermentacions són vives i passen coses. La Carlota Claver ens porta un plat de cuina catalana, la Iaia Angeleta ens parla des del seu "Congrés dels Diputats", l'Òscar Gómez ens porta tres nous restaurants a la guia de "La fonda". Passa pel "Bocatto di cardinale" el ratafiaire Ernest Morell des de La Sobirana, i acabem amb una nova classe magistral d'Hernan Ezequiel des de Muntanyola i un poema dolç del pastisser Lluís Riera des de la pastisseria Cacau d'Olot.
--------
54:06
--------
54:06
Alimentació i son
Comencem el setembre amb una fonda plena de tastets. Sabeu que alimentar-se correctament influeix en una bona manera de dormir. Més enllà del cafè i certes begudes, des de la Fundació Alícia ens expliquen com ens hem d'alimentar per poder tenir un bon son. La Iaia Angeleta i la Carlota Claver ens porten un plat de cuina catalana des de la seva cuina de Roda de Ter i La Gormanda, respectivament. En Josep Lluís, d'Un Delicioso Mundo, embolica la troca amb un experiment culinari, l'Anne Cannan ens porta una dona del vi i el nostre foodhunter, Francesc Collell, ens descobreix nous productes. Passa pel "Bocatto di cardinale" el pagès Francesc Font i acabem amb una nova classe magistral de brasa, amb l'Hernan Ezequiel, des de Muntanyola i un minitast de vins amb la sommelier de Les Cols, Clara Puigvert.
--------
1:02:28
--------
1:02:28
La cuina d'autor d'en Paco Pérez del Miramar
Conversem amb en Paco Pérez, xef amb estrelles Michelin al capdavant del restaurant Miramar. Parlem de la cuina catalana, de les seves arrels i del seu compromís amb el producte del país. També descobrim la seva cuina personal, creativa i innovadora, que mira al futur sense oblidar la tradició. Una entrevista que ens convida a repensar la cuina amb sensibilitat i visió.
--------
54:06
--------
54:06
La llagosta de la Mar d'Amunt
Parlem amb en Lluís Fernández, cuiner del restaurant Els Pescadors de Llançà, sobre la llagosta de la Mar d'Amunt, un tresor del nostre litoral. Ens explica com es pesca de manera artesanal, respectant-ne el cicle natural, i que la qualitat d'aquesta llagosta és reconeguda arreu. Per ell, la mar és vida i la llagosta, un símbol de tradició i respecte pel país. Una conversa que ens fa estimar encara més el nostre mar i la seva cuina delicada i gustosa.
--------
53:05
--------
53:05
El romesco, salsa universal
Parlem amb en Txaber Allué, El Cocinero Fiel, sobre una de les salses més emblemàtiques de la cuina catalana: el romesco. Ens explica els seus orígens mariners, la importància de la qualitat dels ingredients i el fet que cada casa en té una versió. Per ell, el romesco no és només una salsa, és memòria i territori. Una conversa deliciosa que ens connecta amb les arrels de la nostra gastronomia i ens apropa al congrés que se'n farà aquest octubre a Tarragona.