Aquesta temporada a "La Terra és plana" anem fent un repàs de què hem après cada mes. I ho fem amb un quiz en què posem a prova quins coneixements hem assolit del que el Joan Anton Català ens ha explicat en aquest espai. Des d'astronomia fins a química i física.
--------
16:17
Què va ser el gran debat científic? - 20/04/25
Avui viatgem 105 anys enrere en el temps, fins al 26 d'abril del 1920. I aterrem a Washington, als Estats Units, on dos científics es van batre en el gran debat, una conversa d'astronomia en què tots dos qüestionaven la mida de l'univers. Qui eren Harlow Shapley i Herbert Curtis? Què discutien? Quin punt de vista defensaven sobre com de gran és el nostre univers?
--------
16:36
Com s'ha recuperat el llop gegant? - 13/04/25
Avui amb el Joan Anton Català ens fem ressò de la notícia de la setmana: l'aparent recuperació d'una espècie de llops extingida fa milers d'anys. Què hi ha de real, en aquest titular? Què s'ha aconseguit, exactament? I quina relació té tot plegat amb l'ovella Dolly?
--------
17:03
Què és l'explosió del Càmbric? - 06/04/25
Avui, a "La Terra és plana", un capítol sobre biologia i evolució. Tirarem enrere en el temps per descobrir el moment en què la vida a la Terra es va diversificar i va començar la relació entre predadors i preses: l'anomenada explosió del Càmbric. Quan va ser? Què va passar?
--------
17:21
En què consisteix l'expedició terraplanista a l'Antàrtida? - 30/03/25
Avui a "La Terra és plana", un capítol que portarà molta cua i que fa honor al nom d'aquesta secció. Perquè fa poc hem rebut la notícia d'una expedició terraplanista que ha capgirat els fonaments del moviment: un viatge a l'Antàrtida per contemplar el sol de mitjanit. En què ha consistit, aquesta expedició? Què n'han après, els terraplanistes? En parlem amb Joan Anton Català.