A les portes de Troia és un programa de ràdio i podcast d'història en català que s'emet des de Ràdio Castellar (Castellar del Vallès, Barcelona) a través de La ...
Aquesta setmana A les Portes de Troia reviurem com va ser el setge de Sarajevo, com va viure aquest tràgic episodi de la nostra històrica la família Lusic. Amb Oto i Branka Lusic.
--------
54:44
489 - Testimonis d'un conflicte: els Balcans
Aquesta setmana A les Portes de Troia parlarem dels antecedents que van portar a l’escat de la guerra de Bòsnia als anys noranta del segle XX. Amb Oto i Branka Lusic.
--------
54:55
488 - Romes sense Roma: les altres capitalitats de l’imperi romà
Aquesta setmana, a les portes de Troia, repassarem les altres capitals de l’imperi romà durant el baix imperi. I és que, contraintuïtivament, Roma no va ser la capital de l’imperi durant gairebé dos segles.
--------
54:48
487 - La persecució de l'homosexualitat a la Catalunya Moderna
Aquesta setmana, A les Portes de Troia, explorem la història de l’homosexualitat a la Catalunya de l’edat moderna: des de les primeres lleis que la criminalitzaven fins als casos concrets de persones que van ser perseguides, castigades o, en alguns casos, protegides pel sistema. Ho fem amb l’Anna González Pérez, assessora de l’article “Quan l’homosexualitat era delicte”, de la Revista Sàpiens, al número de juny de 2024.
--------
54:36
486 - Les universitats i les exclusions femenines: el cas de la psicologia
Aquesta setmana, a A les Portes de Troia, explorem com les dones van aconseguir obrir-se camí a les universitats i en la ciència, centrant-nos en el cas de la psicologia. Analitzem els mecanismes d’exclusió, les lluites col·lectives i les estratègies personals que van permetre a aquestes pioneres canviar el curs de la història. Estudiarem casos concretos i llegirem debats de l’època. Amb Tanit Castells Pañella.
A les portes de Troia és un programa de ràdio i podcast d'història en català que s'emet des de Ràdio Castellar (Castellar del Vallès, Barcelona) a través de La Xarxa de Comunicació Local. Divulgació històrica en català, amb rigor i en format conversacional que el fa proper i amè.
És a través dels canals que ofereix La Xarxa, que s'ha convertit en un dels continguts culturals més escollits per les ràdios locals d'arreu de Catalunya. L'equip el conformen l'Alberto Reche, el Sergio Rodríguez i l'Albert Abril.