Radio Logo
RND
Escucha {param} en la aplicación
Escucha Xavier Sala i Martín Podcast en la aplicación
(3.247)(171.489)
Favoritos
Despertador
Sleep timer
Favoritos
Despertador
Sleep timer
Página inicialPodcastsEconomía
Xavier Sala i Martín Podcast

Xavier Sala i Martín Podcast

Podcast Xavier Sala i Martín Podcast
Podcast Xavier Sala i Martín Podcast

Xavier Sala i Martín Podcast

Guardar

Episodios disponibles

5 de 25
 • El Black Friday i el mercat laboral als EUA, a l'Informe Sala i Martín
  Un any més arriba per terra mar i aire el fenomen del Black Friday, importat dels Estats Units. Beneficia només a les empreses grans? Com l'afronten les famílies? Surt a compte? El professor Xavier Sala i Martín ho analitza a l'Informe Sala i Martín, al Matí de Catalunya Ràdio amb Laura Rosel. També explica a què és degut la gran mobilitat actual al mercat laboral dels Estats Units.
  11/26/2021
  20:52
 • Els riscos que poden portar l’economia al caos el 2022, al Versió Rac1
  L’economia s’està recuperant després dels mesos de restriccions causats per la pandèmia, però segons la Economist Intelligence Unit, una unitat de negocis independent dins del grup The Economist, hi ha 10 amenaces reals que poden generar el caos a l’economia al 2022.El catedràtic d’Economia de la Universitat de Columbia, Xavier Sala i Martín, n’ha comentat algunes al Versió RAC1 , però abans ha deixat clar que cal tenir en compte que es tracta d’unes “especulacions de gurús il·luminats” que ja es van equivocar en no predir la pandèmia del covid-19.El professor, al Versió Rac1, fa un anàlisi d'aquests 10 riscos que podrien frenar la recuperació i portar l’economia al caos el 2022 segons la Economist Inteligence Unit.
  11/17/2021
  25:33
 • Informe Sala i Martín sobre el futur de les pensions
  En els propers anys es jubilaran bona part dels treballadors de la generació del baby-boom, els nascuts entre els anys 1955 i 1975, i els números del sistema de pensions no quadren. Des de finals dels anys 90 existeix el Fons de Reserva, però amb la crisi de fa una dècada els governs espanyols l'han anat deixant gairebé a zero. L'economista Xavier Sala-i-Martín analitza la situació i, pels treballadors i jubilats del futur, recomana estalvi i fer-se un pla de pensions. Tot plegat són unes perspectives no gaire bones ja que dades com la taxa d'atur, a casa nostra, sempre són de les més elevades de tota la Unió Europea.
  11/12/2021
  22:19
 • Informe Sala i Martín: "Treballem massa?"
  Avui dia, ham passat diverses revolucions tecnològiques, som molt més productius i els salaris han pujat molt des dels anys 30. Però seguim treballant 40 hores quan acabem de posar sobre la taula l'opció de la setmana laboral de quatre dies. Per què? No és només qüestió de productivitat, sinó del que volem aconseguir amb el nostre salari. La productivitat d'ara dona suficient per comprar-se el que volen? Molts diran que no. I per això hi ha empreses que no volen la setmana laboral de quatre dies. A França, malgrat la jornada setmanal de 35 hores aprovada pel govern, els treballadors treballen més fent hores extres. Al final, segons el professor Sala-i-Martín, la ciutadania haurà de triar perquè cada vegada serem més productius però cada vegada hi haurà més coses que voldrem comprar perquè el progrés tecnològic no s'aturarà. Seguirem volent treballar moltes hores per poder comprar noves coses?
  11/4/2021
  16:18
 • Informe Sala i Martín sobre l'escassetat de microxips
  Amb l'aturada mundial per la pandèmia i l'augment sobtat de la demanda de productes tecnològics, molts sectors han vist que els falten microxips, unes peces que són imprescindibles en el seu dia a dia. En el cas dels automòbils, se'n necessiten 50 per fer un vehicle. En l'altra banda de la indústria de l'automòbil hi ha, per exemple, el sector del moble i els electrodomèstics. Per solucionar-ho, segons Xavier Sala-i-Martín, no és necessari impulsar la indústria tecnològica a Europa. Acabaria sent molt més car i es trigaria molt de temps a arribar als nivells de producció dels asiàtics.
  10/27/2021
  22:14

Acerca de Xavier Sala i Martín Podcast

Sitio web de la emisora

Escucha Xavier Sala i Martín Podcast, CADENA 100 y muchas más emisoras de todo el mundo con la aplicación de radio.es

Xavier Sala i Martín Podcast

Xavier Sala i Martín Podcast

Descarga la aplicación gratis y escucha radio y podcast como nunca antes.

Tienda de Google PlayApp Store
Information

Debido a las restricciones de su navegador no es posible reproducir directamente esta emisora en nuestro sitio web.

Sin embargo, puedes escuchar la emisora en el reproductor emergente de radio.es.

Radio